• Darttoernooi 2022

  31 dec 2022
 • Darten op de avond dat het Nederlands elftal tegen Argentinië speelt, hoe kan het zo samenvallen?

  Bij HV Fidelitas is overal een oplossing voor. De activiteitencommissie heeft de dartbanen in de middag al opgebouwd en de kantine aangekleed. Zodoende kon de voetbalwedstrijd gewoon gespeeld worden terwijl het darttoernooi van start ging.

  Al voor de start van de eerste helft begon het ingooien op de vijf wedstrijdbanen, vanaf ongeveer half negen begonnen de eerste wedstrijden van de poulefase. In drie verschillende poules werden de onderlinge partijen 501 gespeeld. Ook deze editie werd er gespeeld met koppels tegen elkaar. Het publiek zat strategisch opgesteld tussen de beamer en de borden. Voorzien van hapjes en drankjes was het prima uit te houden voor de kijkers en de spelers die even niet hoefden te gooien.

  Op de borden was voldoende te beleven; spannende partijen, één 180-er, mooie finishes en heel af en toe een afzwaaier die buiten het dartbord kwam. Bovenal was er veel gezelligheid en een (relatief) ontspannen sfeer. Tijdens de strafschoppen werd er natuurlijk geen pijl gegooid. Ná de strafschoppen ging het vizier maar snel weer naar de dartborden.

  Na alle onderlinge duels kwamen er drie koppels als finalist uit de bus. De laatste partij van de avond is daarom besloten met één partij 701 voor drie koppels tegelijk. Het eerste koppel dat uitgooide waren de winnaars van het toernooi, de eer ging naar Guido en Harrie. Direct daar achter kwam de finish van Menno en Johnny waarmee ze tweede werden. De derde plaats ging naar Patrick en Seth. Zij wonnen ook de prijs voor de mystery-uitgooi: vooraf was door Petra een getal opgeschreven, wie exact met deze punten uitgooide won een mooi pakket van Lunchclub033.

  Wij danken alle vrijwilligers van HV Fidelitas en Lunchclub033 die hebben meegeholpen aan de organisatie van dit leuke evenement, dat naar verluid zeker voor herhaling vatbaar is!