• HV Fidelitas DC1 - Harderwijk DC1

20 okt 2020 Aranka Bijl
  • Zaterdagavond 3 oktober, 2020 in Amersfoort

De Meisjes C1 speelden op zaterdagavond 3 oktober 2020 hun laatste velldwedstrijd van de 1e helft veldcompetitie seizoen 2020-2021 tegen de meisjes C1 van Harderwijk. Door de Corona maatregelen was het stil op het sportpark en het regenachtige weer en het natte veld vrolijkte het decor helaas ook niet op.

Om 17.45 uur werd er verzameld, omgekleed, warm gelopen en werd de teambespreking gedaan. Tijdens de teambespreking werd er door Jolanda en Nico gewezen op de tegenstander Harderwijk, welke 5e stonden. Wij zelf stonden op de 3e plek. Ook werd gewezen op het doelsaldo wat in ons voordeel was, zowel scorend als verdedigend. Tevens werd met nadruk gewezen op het regenachtige weer en het natte veld.

Om 18.25 uur floten de scheidsrechters Britt en Mylène voor het begin van de wedstrijd. Gaandeweg de wedstrijd bleek dat beide teams heel veel moeite hadden met het natte veld en de natte bal. Na ongeveer 8 minuten viel het eerste doelpunt in het voordeel van Harderwijk 0-1. Wij kregen een aantal minuten na de 0-1 een terechte strafworp, welke benut werd door Sophie 1-1. Hierna bleven de mogelijkheden zich voor beiden teams zich opstapelen, de kansenverhouding in de eerste helft was 22 in het voordeel van Fidelitas en 17 voor Harderwijk. Echter was de ruststand 1-4 in het voordeel van Harderwijk.

Nadat de scheidsrechters hadden gefloten voor de rust namen Jolanda en Nico de speelsters mee de warme kleedkamer in. In de kleedkamer viel in eerste instantie een hele stilte waarna de speelsters door Jolanda en Nico wakker werden geschut en er gezegd werd dat het allemaal een stuk feller en scherper moest als we deze wedstrijd wilden winnen en de veldcompetitie op een leuke manier wilden afsluiten.

Om 19.00 uur werd er door de twee scheidsrechters gefloten voor het begin van de 2e helft. Na een aantal minuten viel de 2-4 door Lisa. De speelsters van Fidelitas hadden de boodschap, dat het een stuk feller moest, goed begrepen en zorgden er collectief met goed verdedigen en keeperswerk van Maud voor dat de meisjes C1 van Harderwijk geen enkele keer meer scoorde in de 2e helft. Ook het scoren van de meisjes C1 van Fidelitas ging beter dan in de 1e helft, door achtereenvolgens na de 2-4  te scoren door Sophie, Lisa, Sylvie en wederom Lisa werd de stand omgebogen van een 1-4 ruststand naar een 6-4 eindstand. De meisjes C1 hebben echt veerkracht getoond en om 19.25 uur na het laatste fluitsignaal stond de eindstand 6-4 op het bord.

Daarmee zijn de Meisjes C1 geëindigd op een mooie 3e plaats. Omdat er van de 10 meisjes 7 meisjes D-jeugdspeelsters zijn, is dit een mooie teamprestatie in de C meisjes poule.

Maud, Jaëlla, Lorraina, Lisa, Sophie, Femke, Nika, Sylvie, Nienke, Suzanna, gefeliciteerd en op naar het zaalseizoen!

Trainers/Coaches/ Teamouder

Jolanda, Nico en Petra