• Schoolhandbal 2021

Het eerste toernooi voor basisscholen is, bijna traditioneel inmiddels, het handbaltoernooi bij Fidelitas. De eerste en tweede vrijdag van oktober hebben de groepen 3&4 en de groepen 5&6 en 7&8 hun kunsten laten zien. Dat handballen in Amersfoort aan populariteit wint blijkt wel uit de opkomst die ruim twee keer zo groot was als vorig jaar.

Op 1 oktober speelden de groepen 3&4 hun wedstrijden. Lang was het onzeker waar het toernooi gehouden zou worden omdat het weer erg wisselvallig was en er regen dreigde. Omdat de regen doorzette is besloten om het toernooi overdekt te houden. Dankzij de hulp van onze vrijwilligers, de SRO en de mannen van het wijkleerbedrijf van ROC Midden Nederland is alles verhuisd naar Sporthal De Brink in Vathorst.

De 10 teams hebben een hele middag wedstrijden gespeeld. De sporters blijken over veel talent te beschikken want er waren mooie wedstrijden te zien. Natuurlijk staat plezier en samen sporten voorop maar de leerlingen waren gekomen om te handballen en dat was te zien. Gelukkig was er in de sporthal genoeg te eten en te drinken en met wat muziek en een heleboel geluid van de spelers en het publiek was het al snel een enorm gezellige middag. Na de puntentelling, op basis van gewonnen en verloren wedstrijden, hebben vier teams gespeeld om de vierde, derde, tweede en eerste plaats. Het was uiteindelijk het team van Aloysius dat er met de eerste plaats vandoor ging.

Een week later was het weer een flink stuk zonniger. Het team van het wijkleerbedrijf was opnieuw aanwezig om op te bouwen en de middag te begeleiden. De organisatie kwam voor een onverwachte situatie te staan toen er meer teams en spelers waren dan aangemeld. De start van het toernooi verliep daarom anders dan gepland maar toen de wedstrijdschema’s waren aangepast ging het toernooi los. In de wedstrijden, die net als de week ervoor werden begeleid door scheidsrechters van Fidelitas, zat alles wat handballen tot een aantrekkelijke sport maakt; samenspel, competitie, snelheid, techniek en heel veel doelpunten.

De teams van groep 5&6 speelden op de kunstgrasvelden van De CobuBoys, waar de lijnen van het handbalveld op zijn gezet. Groep 7&8 speelde op de eigen wedstrijdvelden van Fidelitas. Alle groepen speelden op een volledig veld van 40x20 meter dus er zijn flink wat meters afgelegd op dit sportieve toernooi. Ook op deze dag was er veel inzet bij de teams en werd er goed gehandbald. Mooie duels en veel doelpunten vormden de ingrediënten voor een aantal spannende partijen. Uiteindelijk was het De Bolster die bij groep 5&6 de overwinning greep en ging de beker voor de winnaar bij groep 7&8 met het Aloysius mee naar school.

Naast het handballen was er nog een leuke spandoekenwedstrijd tussen alle deelnemende scholen. De jury heeft het niet makkelijk gehad om een winnaar te kiezen want er waren veel spandoeken waar met aandacht aan is gewerkt. Het spandoek met de meest kunstzinnige letters heeft gewonnen, dit is het team van De Vondel.

Voor alle spelers was er een leuk aandenken aan het schoolhandbaltoernooi, voor de bronzen, zilveren en gouden finalisten waren er medailles en bekers. Wij bedanken de CobuBoys voor het gebruik van de velden en in het bijzonder Bert voor het trekken van de lijnen. Daarnaast had dit toernooi nooit plaats kunnen vinden zonder de inzet van de mannen van het wijkleerbedrijf van het ROC, de SRO, de EHBO St. Joris en de vele scheidsrechters, catering, toernooicommissie, opbouwers en alle andere vrijwilligers die hebben geholpen om dit toernooi te organiseren.