• Schoolhandbal 2022

18 okt 2022
  • Op de vrijdagen 7 en 14 oktober heeft HV Fidelitas de 50e editie van het schoolhandbaltoernooi 2022 gehouden. Op twee vrijdagen tussen 14.30 en 18.00 uur kwamen groepen van verschillende basisscholen uit Amersfoort naar de velden op Sportpark Zielhorst om hun sportieve kunsten te tonen.

Op 7 oktober was het de beurt aan de groepen 3 en 4 die op halve velden spelen. Na een goede warming up was het lekker handballen onder de mooie najaarszon. De zestien teams waren op drie velden met de wedstrijden bezig, op het vierde veld konden de vaardigheden bijgehouden worden. Er werd gespeeld volgens het poule systeem. Daaruit volgden de halve finales en de finales, waarna de winnaars bekend waren. De vierde plaats was voor Wonderboom 4B team 3, de derde plaats voor Aloysius 3&4, de tweede plaats voor Gabrie Mehen school 3&4 en de eerste plaats voor Achtbaan 3&4 team 1.

Een week later, op 14 oktober, was het de beurt aan de groepen 5 en 6 en de groepen 7 en 8. De zon had plaats gemaakt voor een beetje regen maar dat mag het speelplezier niet drukken. De 16 teams van de groepen 5 en 6 speelden op de kunstgrasvelden van de CobuBoys. Daar moesten tussen de wedstrijden door een paar keer nieuwe krijtlijnen worden opgezet want de regen spoelde in het begin flink door. Gelukkig werd het in de loop van de middag droog zodat we droge finales hadden. Bij deze groepen was de vierde plaats Wonderboom 6B, de derde plaats De Achtbaan team 1, de tweede plaats Aloysius en de eerste plaats voor De Achtbaan team 2.

De 17 teams van de groepen 7 en 8 speelden op de asfaltvelden bij HV Fidelitas. Deze teams spelen op een volledig veld. De regen zorgde er wel voor dat het asfalt iets gladder was in de eerste helft van de middag. Tussen de wedstrijden door was het dus even schuilen maar gelukkig waren op beide dagen bij alle velden koffie, thee, snacks, warme hotdogs en frisdrank ruim voorhanden en werden ook gratis soesjes en brownies uitgedeeld. De spannende finales bij deze groepen zorgde voor de volgende uitslag: op de vierde plaats Horizon Team 1, de derde plaats voor Team ASV, de tweede plaats voor Horizon team 2 en de eerste plaats voor Aloysius .

Voor de finalisten zijn medailles en bekers uitgereikt en voor alle spelers was er een leuk aandenken in de vorm van een vaantje. We hopen dat de kinderen en de enthousiaste begeleiders langs de velden een leuke middag hebben gehad, en dat de interesse voor de handbalsport is gewekt.

Wij bedanken de CobuBoys, en in het bijzonder Bert, voor het beschikbaar stellen van de velden en de hulp bij het trekken van de lijnen. Naast de mannen en vrouwen van het Wijkleercentrum van het ROC Midden Nederland bedanken wij Lunchclub033 voor de heerlijke support en natuurlijk de toernooiorganisatie en alle vrijwilligers van HV Fidelitas die dit geweldige evenement mogelijk hebben gemaakt!