• Schoolhandbal bij HV Fidelitas

13 dec 2020 René Bijl
  • Op 2 en 9 oktober j.l. heeft bij handbalvereniging Fidelitas in Amersfoort het schoolhandbaltoernooi plaatsgevonden. Teams van basisscholen uit Amersfoort hebben gestreden om de overwinning in Sportpark Zielhorst.

De groepen 3/4 waren op 2 oktober aan de beurt. Zij speelden op de kleine velden. Conditie en inzet zijn bij deze sporters geen probleem. In deze categorie wordt gelukkig nog zonder vast positie gespeeld. Er werd serieus gehandbald en het doel werd vaak gevonden. Het team van de Windroos nam de beker uiteindelijk mee naar huis. Tijdens het toernooi waren diverse andere activiteiten, waaronder het meten van de gooisnelheid met de digitale snelheidsmeter. Voor alle spelers waren er gratis appels, die ter beschikking zijn gesteld door Van Oven groente en fruit van de Utrechtseweg in Amersfoort.

Op 9 oktober werd het toernooi voor de groepen 5/6 en 7/8 gehouden. Deze teams spelen op het volledige veld van 40 meter lang. De teams waren niet gekomen om toe te kijken. Vooraf zijn bij de scholen en op het veld bij HV Fidelitas clinics en oefenmiddagen gehouden en dat leverde een paar spannende wedstrijden op. Bij de groepen 5/6 was de Breede Hei de winnaar, bij de groepen 7/8 mocht het team Aloysius 2 de beker omhoog houden. Boven alles waren plezier en samen sporten het belangrijkst. Omdat HV Fidelitas de coming out day voor de LHBT+ gemeenschap ondersteunt waren de cup cakes, voor de winnaars van de spandoekenwedstrijd, helemaal in stijl met de regenboogvlaggen. De twee, inmiddels vaste, EHBO-ers zagen toe op een veilig toernooi.

Het was voor de handbalvereniging een flinke uitdaging om dit evenement te houden in de Corona-periode. Door nauw overleg met de SRO en een goede voorbereiding kon een veilige omgeving voor de kinderen, de begeleiders en de vrijwilligers worden gegarandeerd. De maatregelen van het RIVM stonden niet toe dat er publiek aanwezig was maar een lekkere najaarszon en een flinke dosis muziek zorgden dat de stemming er goed in zat. Fidelitas heeft het toernooi kunnen organiseren met enthousiaste vrijwilligers. Diverse ervaren jeugdhandballers hebben zich ingezet voor de arbitrage. In duo met doorgewinterde scheidsrechters konden deze jeugdige handballers zich vrijer tussen de jonge spelers bewegen dan de senioren. Om de groepen te verspreiden heeft Fidelitas belangeloos gebruik mogen maken van de kunstgrasvelden van voetbalvereniging Cobu Boys, die aangrenzend op Sportpark Zielhorst is gelegen.

Dankzij samenwerking en veel inzet hebben de kinderen van Amersfoort de competitie en het teamgevoel van de handbalsport kunnen proeven.

Uiteindelijk hebben, voor en achter de schermen, bijna dertig vrijwilligers alles in het werk gesteld om deze gezellige dagen mogelijk te maken. Wij danken iedereen die mee heeft geholpen met het organiseren!