• Sportpark Zielhorst en ROC Sportcollege

20 sep 2020 René Bijl
  • Op donderdag 17 september heeft de officiële aftrap plaatsgevonden voor de samenwerking tussen het ROC Sportcollege, de SRO en de verenigingen op Sportpark Zielhorst. Hierbij waren wethouder Hans Buijtelaar, medewerkers en directie SRO, stuurgroepleden van het sportparkmanagement en vertegenwoordigers van de verenigingen op het sportpark aanwezig in de kantine van HV Fidelitas.

Sportparkmanager Raymond Woesthoff presenteert de ontwikkeling die Sportpark Zielhorst momenteel doormaakt en licht de toekomstvisie van het sportpark toe. Wethouder Hans Buijtelaar benadrukt het belang van sport en de energie die van sportverenigingen uitgaat. Met het doorknippen van het lint geeft hij op symbolische wijze de aftrap voor de samenwerking op het sportpark. Deze samenwerking met het sportcollege wordt door de wethouder bekrachtigd met een echte aftrap in een rugby clinic van het sportcollege ROC Midden-Nederland.

Sportparkmanager Raymond Woesthoff heeft een actieve rol in het verbinden van de verenigingen en het enthousiasmeren van externe partijen, die steeds meer de mogelijkheden die dit sportpark (her-)ontdekken. De centrale ligging, goede bereikbaarheid en de diversiteit aan activiteiten vormen, samen met de inzet van alle betrokkenen, de basis voor de toekomst van het sportpark.

Het ROC Sportcollege heeft een aantal dagen per week zijn intrek gevonden bij Voetbalvereniging HVC, Voetbalvereniging Cobu Boys en Handbalvereniging Fidelitas. Inmiddels is bij Cobu Boys de Sport-BSO in volle gang en hebben bij Fidelitas street dance, break dance en badminton hun weg gevonden. De moderne en ruime kantine van Fidelitas wordt steeds vaker gebruikt door organisaties die de ruimte zoeken om, op veilige afstand, een groep mensen te ontvangen. Wielervereniging Eemland is sinds jaar en dag één van de vaste herkenningspunten van Sportpark Zielhorst. Hondensportvereniging Amersfoort is met haar nieuwe accommodatie klaar om de volle groepen en de vele leden aan te kunnen.

Wij houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Sportpark Zielhorst.